21e editie Europese PETnology-conferentie tijdens ALL4PACK Paris 2018

Published on - updated on

Met de 21e PETnology conferentie, die op 26 en 27 november 2018 plaatsvindt in Parijs in het kader van de ALL4PACK Paris, 'the marketplace for success for packaging, processing, printing and logistics', slaat PETnology een nieuwe weg in. De beslissing om de conferentie in Parijs te organiseren, onderstreept het stijgende internationale karakter van de vakbeurs. 

De ALL4PACK Paris en PETnology Europe vullen elkaar uitstekend aan, en de doelstellingen van de ALL4PACK Paris spelen eveneens een belangrijke rol in de PET procesketen: verpakking, printing, processing en logistieke oplossingen.

Focus: technologie

In 2018 richt PETnology Europe de spotlights op technische en technologische ontwikkelingen in de volledige waardeketen voor thermogevormde en geblazen pre-stretch verpakkingssystemen. De laatste ontwikkelingen op het gebied van materialen, folie, vormen, doppen en sluitingen, flessen en houders, etiketten, recycling, etc.,. spelen in op de actuele marktbehoeften, en met name op het gebied van circulaire economie, duurzaamheid, digitalisering en eco-design.

Focus: duurzaamheid

Vanaf de start denken aan het eindresultaat: consumenten verwachten tegenwoordig ecologisch verantwoorde verpakkingen. Bedrijven die verpakkingen in de handel brengen, zoals fabrikanten van consumptiegoederen, voedingsmiddelen en dranken, gaan de nieuwe uitdagingen aan en werken nauw samen met fabrikanten van verpakkingen, recyclingbedrijven en humanitaire- en milieuorganisaties. Verwerkers en fabrikanten van machines en equipment in de complete waardeketen spelen ook in op deze ontwikkelingen en optimaliseren de duurzaamheid van hun producten en processen, door samenwerkingsverbanden aan te gaan en nieuwe benaderingen voor de verwerkende industrie te presenteren.

Focus: partnerships

De aandacht van de conferentie gaat eveneens uit naar partnerships en networking: netwerken tussen industriesectoren, organisaties en maatschappelijke initiatieven. Aan de hand van digitale processen kan networking de ontwikkeling van geschikte en vooral duurzame oplossingen versnellen. PETnology Europe 2018 presenteert de voordelen van networking aan bezoekers en richt de schijnwerpers op technologieën en producten gericht op bronbehoud, ecologische en duurzame PET productie. In plaats van te worden verbrand of naar een stortplaats gebracht, zijn deze producten herbruikbaar omdat ze ideale recycleerbare materialen vormen.

PETnology Europe is een onafhankelijk en neutraal evenementenplatform. Onder het motto ‘connecting comPETence’, streeft PETnology ernaar om communicatie en informatie te bevorderen en om alle segmenten van de waardeketen samen te brengen, ten gunste van de producten, het milieu en de business.  

INTERVIEW MET BARBARA APPEL, DIRECTEUR VAN PETNOLOGY, DOOR VÉRONIQUE SESTRIÈRES, BEURSMANAGER VAN DE ALL4PACK PARIS

Wat is PETnology?

Jarenlang deed PETnology dienst als informatieplatform voor de internationale industrie van PET-verpakkingen. Sinds onze eerste internationale PET Technology-conferentie in 2001 hebben we al 20 aanvullende PETnology-conferenties georganiseerd. PETnology Europe is een onafhankelijk en neutraal evenementenplatform. Onder het motto ‘connecting comPETence’ levert PETnology de nodige inspanningen om communicatie te bevorderen en kennis en informatie te verzamelen ten behoeve van alle segmenten van de waardeketen, wat niet alleen onze producten, maar ook ons milieu en ons vak ten goede komt.

Voor wie is de conferentie bestemd?

Als internationaal technologisch platform behandelt PETnology Europe alle aspecten van de waardeketen, van marktrapporten tot initiatieven op het gebied van duurzame ontwikkeling of nieuwe technologieën voor machines voor folie, voorvormen, flessen, doppen, etiketten en recycling. De deelnemers zijn afkomstig uit alle sectoren van de PET-verwerkingsindustrie: leveranciers, verwerkers, verpakkingsfabrikanten en producenten van voedingsmiddelen en dranken.

Waarom heeft u voor ALL4PACK Paris gekozen voor uw volgende PETnology-conferentie in Europa?

Gezien het grote internationale bereik van de vakbeurs, was het een logische beslissing om de conferentie in Parijs te organiseren. De ALL4PACK Paris en PETnology Europe vullen elkaar uitstekend aan en de doelstellingen van de ALL4PACK Paris spelen een belangrijke rol in de procesketen van PET: verpakking, printing, processing en logistieke oplossingen.

Welke essentiële thema's en problematieken komen aan bod tijdens de conferentie?

Uiteraard gaat de aandacht uit naar technische en technologische ontwikkelingen voor thermogevormde en geblazen pre-stretch verpakkingssystemen. De laatste ontwikkelingen spelen in op de actuele marktbehoeften, en met name op het gebied van circulaire economie, duurzaamheid, digitalisering en eco-design. Het algemene technologiethema wordt ondersteund door networking, dat fungeert als katalysator, versneller van de ontwikkeling. Steeds meer fabrikanten van consumptiegoederen, voedingsmiddelen en dranken gaan samenwerkingsverbanden aan met verpakkingsproducenten, recyclingbedrijven en met humanitaire en milieuorganisaties. Op deze manier spelen ze ook in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke, duurzame, herbruikbare verpakkingen. Dit zijn de thema’s waarnaar de aandacht van PETnology Europe 2018 uitgaat.

VÉRONIQUE SESTRIÈRES AAN HET WOORD

We zijn verheugd dat de PETnology Europe conferentie voor de eerste keer in Frankrijk wordt georganiseerd, tijdens de vakbeurs ALL4PACK Paris (Comexposium Group). Onze organisaties streven dezelfde doelstellingen na en verspreiden kwaliteit en knowhow aan alle professionals betrokken bij het ecosysteem van verpakkingen en interne logistiek. We heten alle deelnemers van de conferentie dan ook van harte welkom en hopen dat zij de All4Pack en Parijs waarderen!

Ad
Join the ALL4PACK Paris
community!

Follow us on
social media